Dvadesettrogodišnja R. N. iz Knjaževca nastradala na mestu suvozača

Dvadesettrogodišnja R. N. poginula je u nedelju ujutru u Knjaževcu, u ulici Mileta Julina, u blizini kuće sa brojem 44, na državnom putu Knjaževac-Pirot. Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, 14. jula u 4.30, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je povrede zadobila R.N. iz Knjaževca (2001), koja je na putu do ZC Knjaževac preminula.

U saobraćajnoj nezgodi su učestvovala dva vozila i to vozilo marke „Pežo 206“ kojim je upravljao maloletni T.M. iz Štipine (2006), sa probnom vozačkom dozvolom i pod uticajem alkohola od 1,16 promila, gde se na mestu suvozača nalazila pokojna R.N.  On se kretao iz pravca Knjaževca u pravcu Pirota, a nakon nesreće napustio je mesto nesreće i  pronađen je u obližnjem školskom dvorištu.

Drugo vozilo koje je učestvovalo u sudaru je marke „Ford“,  kojim je upravljao M.F. iz Knjaževca (2002), bez vozačke dozvole, jer mu je oduzeta 2023. godine zbog kaznenih poena, a i sada je u krvi imao 1,69 promila alkohola. On se kretao iz pravca Pirota u pravcu centra Knjaževca. U tom vozilu se na mestu suvozača nalazio M.M. iz Knjaževca koji je zbog zadobijenih teških telesnih povreda prebačen u KC Niš.

Do saobraćajne je najverovatnije došlo usled prelaska oba vozila u njihove leve kolovozne trake zbog neprilagođene brzine, pa je po tragovima pronađenim na licu mesta i oštećenima oba vozila sa desne strane, dat nalog PS Knjaževac da se krivična prijava podnese protiv obojice vozača.

U konsultacijama sa Glavnim javnim tužiocem Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru obavljen je uviđaj i naložena obdukcija, a dalji rad po predmetu preuzelo je VJT u Zaječaru, koji  je obavestio da će maloletni T.M. zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st.2. u vezi čl.289. st.1. KZ u sticaju sa krivičnim delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi biti lišen slobode i uz krivičnu prijavu biti doveden VJT u Zaječaru, a prema punoletnom M.F. zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297. st.2. u vezi čl.289. st.1. KZ biće određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će biti saslušan u VJT u Zaječaru, navodi se u saopštenju OJT u Zaječaru koje potpisuje javni tužilac Emica Živanović Lazarević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *