Psihijatri utvrdili da je Miloš N. bio svestan šta radi dok je tukao nedužnu devojčicu

Miloša N. (25) koji je u Zaječaru, 21. februara ove godine ubio batinama dvogodišnju Petru, ćerkicu svoje nevenčane supruge Jelene T. (22), nakon hapšenja i procedura, Više javno tužilaštvo u Zaječaru uputilo je na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Psihijatri su utvrdili da je Miloš bio svestan šta radi dok je mrcvario batinama nedužnu devojčicu, prenosi portal radiomagnum.rs

-Psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Miloša N. je završeno. Psihijatrijski veštaci utvrdili su da je osumnjičeni Miloš N. u momentu dok je batinao devojčicu bio uračunjiv. Utvrđeno je da je bio je malo pripit, ali to nije uticalo ni malo na stanje njegove svesti. On se nalazi u pritvoru od momenta hapšenja, pritvor mu se produžava na svaka 30 dana, tako da će do suđenja biti iza rešetaka. Uskoro se protiv njega podiže optužnica – saznajemo od nadležnih.

Miloš, koji se pred tužilaštvom brani ćutanjem, u momentu hapšenja je policiji kazao kako je devojčicu malo tukao jer ga je nerviralo što plače.

Kasnije je na zidu, podu, nameštaju pronađena krv, pramenovi detinje kosice, pocepana garderobica…

Kada je dvogodišnja Petra donesena u zaječarsku bolnicu, lekari su pokušavali punih sat vremena da je ožive, ali bezuspešno.

-Odmah je naložena obdukcija, a nalazi su pokazali da je devojčica modra od udaraca, da joj je prilikom batinjanja razbijena glava i pocepana jetra, što je dovelo do smrti. Jedan od udaraca u glavu bio je presudan za smrtni ishod – kazali su tada nadležni.

Batinjanju je prisustvovala majka devojčice Jelena T. (23).

Ona je uhapšena odmah nakon što joj je ćerkica ubijena. Bila je u pritvoru 30 dana nakon ubistva, a sada se nalazi na slobodi. Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru nakon hapšenja ju je sumnjičilo da je počinila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, za koje je maksimalna kazna zatvor u trajanju od tri godine. U međuvremenu su saslušani svedoci, i očekuje se početak suđenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *