Mladi Knjaževčani konkurisali za ponuđena radna mesta na Sajmu zapošljavanja (VIDEO)

U Domu kulture u Knjaževcu održan je Sajam zapošljavanja, na kojem je 12 poslodavaca ponudilo preko sto radnih mesta nezaposlenim licima.

Među ponuđenim radnim mestima najviše je bilo za šivače tekstila, bravare, montere, zavarivače, viljuškariste, radnice iz prehrambene struke, operatere na CNC mašini, obrađivače drveta, inženjere u drvnoj industriji, konobare, kuvare, recepcionare, spremačice, higijeničare, hemijske tehničare, vozače…

Sajam je otvorio Milan Đokić, predsednik Privremenog organa opštine Knjaževac.

“Situacija u Knjaževcu se menjala, otvarala su se neka nova preduzeća. Firme koje su tavorile u stečajevima godinama i godinama unazad sada ponovo rade. Firme koje su radile i ranije dobro, sada rade još bolje. Imamo značajno povećanje broja zaposlenih radnika u jedinom velikom proizvodnom preduzeću u Timočkoj krajini, osim RTB-a, u Falc East-u. Ono što nas raduje jeste i to da imamo potražnju i za visokoškolcima. Trudićemo se da kroz razne kurseve, edukacije i prekvalifikacije radno osposobimo i one Knjaževčane koji su se možda školovali za neka druga zanimanja koja se danas uopšte ne traže u sferi knjaževačke privrede. Trudićemo se da osposobimo upošljavanje i takvih radnika kroz razne projekte. Jedan se upravo realizuje, a zove se “Znanjem do posla”. Veliki broj Knjaževčana dobija nešto od vidova podrške: sredstva za novo zapošljavanje, samozapošljavanje, veliki broj njih prošao je posao i kroz Javne radove, a Programom stručne prakse iscrpli smo listu visokoškolaca”, rekao je Đokić.

Na sajmu su učestvovale kompanije: Giuseppe Leva Knjaževac, Kids beba Beograd, Kran ing, Džervin, MDS SZR Knjaževac, Mobi furniture, SP Resort, Kalna, Podrum Džervin 1927, BK Beby Knjaževac…

Šansu za pronalazak posla nezaposlenim Knjaževčanima omogućila je Opština Knjaževac u partnerstvu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *