Nenad Ronić (64) osuđen na 40 godina robije za masakr u Knjaževcu

Nenad Ronić (64) iz Knjaževca osuđen je pravnosnažnom presudom Višeg suda u Zaječaru na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina zbog teškog ubistva koje je počinio sredinom jula prošle godine kada je pucajući iz automatske puške ubio svog unuka Ivana Ronića (19) i Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike.

Tužilaštvo je zastupalo optužnicu da je u pitanju teško ubistvo, dok je odbrana Ronića pokušala da to delo predstavi kao ubistvo. Sud je, ipak, doneo odluku da Nenad naredne četiri decenije provede iza rešetaka, prenosi Kurir.

Krvavi pir kakav se ne pamti u ovom kraju počeo je u večernjim satima kada je Nenad Ronić došao u kuću svoje ćerke i počeo puca u svoje najrođenije.

Osim dva teška ubistva koje je tada počinio, Ronić je svog unuka Benjamina Ronića (15) više puta pogodio u noge, a Romani Asanović (19), supruzi svog ubijenog unuka Ivana naneo je prostrelne rane u predelu kuka.

Zbog osvete koju je tada najavila porodica ubijenih, policija je nakon hapšenja ubice još dugo čuvala njegovu kuću jer je postojala opasnost da je ožalošćena familija zapali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *