Vinarija Jović i Podrum Džervin uspešno se predstavili na Sajmu turizma (VIDEO)

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru koga je održan 9. Beovajn (BeoWine), zapažen nastup imale su knjaževačke vinarije. Nagrade za vina osvojile su Vinarija Jović i podrum Džervin, a već početkom marta svoje proizvode predstaviće u Briselu sa ostalim vinarijama iz Istočne Srbije.   

Na ovogodišnjem BeoWine-u, svoje proizvode predstavilo je više od 170 izlagača, od kojih je jedna trećina bila iz inostranstva. Istočnu krajinu zastupalo je samo knjaževačko vinogorje i najpoznatiji vinari tog kraja – Porodična vinarija Jović i Džervin. 

Vinarija Jović je na sajmu bila sa sedam vina koja proizvode s tim što je akcenat bio na najnovijim berbama:

„Predstavili smo jedno mlado vino, to je roze iz poslednje berbe – 2017. koje je zvanično zaštićenog geografskog porekla, a ima odrednicu mlado vino, mislim da toga u Srbiji nema, bar ja ovde nisam video. Pojavili smo se i sa jednim rizlingom iz 2015. godine, koga sada promovišemo prvi put, ono će se tek pojaviti u komercijalnim vodama. Želeli smo da vidimo kakva će reakcija biti ljubitelja vina koji ga probaju“, kaže Jovan Jović, iz Vinarije Jović.

Na ocenjivanju prvog dana sajma vina, Udruženje Srpsko vino nagradilo je svih pet vina Vinarije Jović u konkurenciji. Zadovoljni su i iz knjaževačkog Džervina jer se i njihov litarski segment našao na ocenjivanju uz ostale vinarije koje uglavnom vina pakuju u bocama od 0,7 

Radovan Jović, menadžer podruma Džervin kaže da je ponosan i ushićen jer su sva tri litarska vina: belo-Dubravka, roze-Romansa i crno-Despot osvojila bronzu na sajmu.

„Dokazali smo da se i u Srbiji kao i u Francuskoj, Italiji, Španiji, mogu piti korektna vina za 2,3,4 evra i evo sad smo i mi dokazali da Džervin vraća tu tradiciju da se mogu piti kvalitetna vina za pristojne novce.“

Jedna od najekspanzivnijih industrijskih grana u Srbiji – proizvodnja i distribucija vina i u Istočnoj Srbiji ide uzlaznom linijom. Vinari knjaževačkog i negotinskog vinogorja predstaviće 6. marta svoja vina u središtu Evropske komisije u Briselu, gde će, kako je najavljeno biti od 200 do 400 zvanica. 

 
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *