Za media portal deo projekta “U vašem fokusu”

NUNS, Lokal pres i Toplički centar potpisali su u Kragujevcu  ugovore sa 10 lokalnih štampanih i onlajn medija, čiji će projekti, odabrani na konkursu “U vašem fokusu”  biti finanisirani narednih 6 meseci. Medju izabranima je i Za media portal iz Zaječara  sa projektom “Kako smo izgubili kompas”.

U okviru tri teme,  Za media portal će se baviti pitanjima koja se svakodnevno vrlo direktno reflektuju na život gradjana u Zaječaru. Namera nam je da kroz novinarsko istraživanje dokažemo da postoji odgovornost vlasti u trošenju javnih finansija, da novac građana  mora da se troši transparentno i namenski, a da je obaveza medija da ukažu na korupciju i kršenje radnih i drugih prava ljudi.

Osim Za media portala, među odabranim projektima konkursa „U vašem fokusu“ su i projekti iz Kragujevca, Kruševca, Leskovca, Prijepolja, Niša, Kikinde, Bačkog Petrovca i Užica. Svi ovi mediji će pored stručne podrške imati priliku da ojačaju svoje kapacitete kada je u pitanju upravljanje projektnim ciklusom u cilju buduće održivosti medija.

Projekat U fokusu ( In focus) finansira Evropska Unija u okviru Medijskog programa 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *