Planinarski uspon “In honor of my donor”

Udruženje “BUK” i planinarsko društvo “Babin zub” organizuju 12. septembra planinarski uspon na Tupižnicu “In honor of my donor” u čast donora 23-godišnje Sandre Živković iz Knjaževca, koja je pre dve godine imala transplantaciju pluća u Beču.

Ova planinarska akcija deo je nacionalne kampanje “Produži život” koju sprovode Ministarstvo zdravlja i RTS. Osim planinarenja, učesnici će imati priliku da se od lekara informišu o značaju zaveštanja organa i potpisivanja donorskih kartica, kao i da na licu mesta potpišu donorske kartice. Prihod od prodatih majica sa uspona biće uplaćen Udruženju za cističnu fibrozu Srbije, bolesti koja je razlog Sandrine transplantacije.

Na Tupižnicu se kreće iz Bučja. Organizovan je besplatan prevoz iz Knjaževca, a obavezno je prijavljivanje na: udruzenjebuk@gmail.com.

“Pozivamo Vas da zajedno odamo počast osobi čijim plućima Sandra diše i na taj način širimo svest o značaju zaveštanja organa i potpisivanju donorskih kartica”, poručuju organizatori.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *