Za media nezvanično saznaje da je S. J. iz Luke, osumnjičen za ubistvo devojčice, odlučio da progovori

Za media nezvanično saznaje da će S. J. iz Luke, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice u Banjskom Polju kod Bora, koji se do sada branio ćutanjem, da progovori. On će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Osumnjičeni D. D. iz Zlota, ranije je ispričao policiji šta se dogodilo kobnog 26. marta kod imanja u Banjskom Polju.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva, juče i prekjuče saslušani su novi svedoci u ovom slučaju. Iskaz je dao doskorašnji direktor borskog “Vodovoda” Goran Pavić, koji je ostavku na tu funkciju dao iz etičkih razloga kada je otkriveno da se za smrt devojčice sumnjiče radnici tog javnog preduzeća, i to da su zločin izvršili u radno vreme, službenim vozilom. Drugi svedok bio je prijatelj osumnjičenog S. J. iz Luke, koji mu je ranije više puta pozajmljivao svoj automobil. Ispitani su takođe radnik MTS-a koji je učestvovao u potrazi za devojčicom i meštanin Banjskog Polja.

Do sada je ispitano oko 20 svedoka, a Tužilaštvu još nije dostavljen nalaz veštačenja trase kretanja vozila kojim su upravljali osumnjičeni, a čeka se i na kompletno veštačenje Biološkog fakulteta u Beogradu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *