Osumnjičeni za ubistvo devojčice prisustvovali saslušanju novih svedoka (VIDEO)

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je nastavljeno saslušanje svedoka u slučaju ubistva dvogodišnje devojčice 26. marta u Banjskom Polju. Kako je potvrđeno našoj redakciji, iskaz je dao doskorašnji direktor borskog “Vodovoda” Goran Pavić, koji je ostavku na tu funkciju dao iz etičkih razloga kada je otkriveno da se za smrt devojčice sumnjiče radnici tog javnog preduzeća, i to da su zločin izvršili u radno vreme, službenim vozilom. Drugi svedok je prijatelj osumnjičenog S.J. iz Luke, koji mu je ranije više puta pozajmljivao svoj automobil.

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice su na lični zahtev i ovoga puta dovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru kako bi prisustvovali davanju iskaza svedoka.

U utorak će biti ispitana još dva lica, a prošlog meseca se pozivu tužilaštva odazvalo 14 svedoka, među kojima i roditelji osumnjičenih, kao i roditelji ubijene devojčice.

Podsetimo, ona je nestala sa porodičnog imanja 26. marta u Banjskom Polju. Za njom je tragalo blizu 2.000 ljudi, a teren je pretraživan dronovima, helikopterima, psima tragačima. Desetog dana je otkriveno da su devojčicu, po sopstvenom priznanju, kolima udarili radnici Vodovoda S.J. i D.D. Njeno telo su ostavili na divljoj deponiji u blizini naselja, da bi ga  D.D. uz pomoć oca i brata premestio na drugu lokaciju.

Osumnjičeni su u pritvoru od 4. aprila, a nakon psihijatrijskog veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu proglašeni su uračunljivi.

U tužilaštvu nam je danas rečeno da je do sada dostavljen samo deo bioloških veštačenja i da oni ne sadrže DNK tragove devojčice. Narednih dana trebalo bi da stignu i preostala biološka, kao i veštačenja kretanja automobila na osnovu GPS uređaja.

U saopštenju dostavljenom našoj redakciji, VJT navodi da će 29. maja, kada mu ističe pritvor, R.D, koji se sumnjiči da je pomogao sinu nakon zločina da premesti telo devojčice, biti pušten da se brani sa slobode, jer ne postoji drugačija zakonska mogućnost.

VJT u Zaječaru će predložiti produženje pritvora osumnjičenima za ubistvo za još 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenih, okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili falsifikovati dokaze i tragove krivičnog dela, kao i zbog toga što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti, navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *