Osumnjičeni za ubistvo devojčice bili uračunljivi u toku izvršenja krivičnog dela

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice iz Bora, S. J. iz Luke i D.D. iz Zlota proglašeno su uračunljivim u trenutku izvršenja krivičnog dela, navodi se nakon psihijatrijskog veštačenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Njih dvojica su 20. aprilu bili upućeni na psihijatrijsko veštačenje, gde su proveli 20  dana, a danas je izveštaj veštaka stigao u VJT u Zaječaru.

Prema dosadašnjim rezultatima  DNK veštačenja, koji su pristigli u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, nema bioloških tragova devojčice Danke Ilić.

Iz VJT u Zaječaru navode da je i dalje u toku veštačenje kretanja vozila osumnjičenih na osnovu GPS uređaja i očekuje se zapisnik o veštačenju.

Inače, R.D. (70) iz Zlota, ocu D. D. (50) koji je osumnjičen da je zajedno sa kolegom S.J (50) ubio devojčicu, ističe dvomesečni pritvor u kome se nalazio zbog krivičnog dela Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, te će on biti pušten krajem maja. Kako mediji prenose, za ovo krivično delo ne postoji zakonska mogućnost da se produži pritvor, te se očekuje da će R.D. 29. maja izaći na slobodu.

Tužilaštvo će predložiti  produžetak pritvora za glavnoosumnjičene D.D. i S.J.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *