Zaječarski atletičari na Olimpijskim igrama učenika Srbije

Na Međuokružnom takmičenju održanom u Кruševcu pet predstavnika osnovnih i srednjih škola iz Zaječara obezbedilo je plasman na Olimpijske igre učenika Srbije.

Lena Maletić, učenica 3. razreda Ekonomsko-trgovinske škole osvojila je prvo mesto u trci na 400 metara i još jednom potvrdila da će Zaječar imati jednog od favorita za medalju i na Olimpijadi. Istovetan uspeh i prvo mesto u trci na 1000 metara osvojio je Veljko Vasiljević, učenik zaječarske Tehničke škole, takođe sjajan takmičar i jedan od izdanaka Atletskog kluba „Mladost“.

Da rezultat iz minule godine nije bio slučajnost, pokazala je učenica OŠ „Đura Jakšić“ Nađa Trkulja, koja je osvojila 2. mesto na Međuokružnom takmičenju u disciplini skok u vis i drugu godinu uzastopno vizirala kartu za školsku Olimpijadu.

Pored Lene i Veljka i Nađe, Zaječar će na novosadskoj Olimpijadi predstavljati i dve učenice Medicinske škole. Marija Golubović u disciplini skok u dalj kao drugoplasirana iz Кruševca i Lara Radić u bacanju kugle, koja je Zaječaru donela još jedno zlato na Međuokružnom takmičenju.

Na završnom takmičenju školskog sporta u Novom Sadu poslednje nedelje maja predvodiće ih njihovi profesori fizičkog vaspitanja, Mirjana Golubović, Saša Janković, Dragan Petković, Jelena Milosavljević i Petar Zarkov.

Tamo ipak neće biti zaječarskih ekipa, koje su u kolektivnoj konkurenciji pokazale dosta borbe i drugarstva, ali je negde falilo i malo sreće kao u slučaju ženske ekipe OŠ „Đura Jakšić“ koja je zauzela 2. mesto i za dlaku ostala bez plasmana u završnicu. Sve ostale ekipe, muška OŠ „Ljuba Nešić“, učenice Medicinske škole i učenici Tehničke škole završile su takmičenje u Кruševcu na 3. mestu.

izvor i foto: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *