Građani koji se protive izgradnji kamenoloma u Malom Izvoru sprečili skupštinsko zasedanje (VIDEO)

Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije “Vlaška” u KO Mali Izvor, koji se kao 6. tačka našao na dnevnom rede 22. sednice Skupštine grada Zaječara izazvao je negodovanje meštana Malog Izvora, koji su zajedno sa odbornicima opozicije i narodnim poslanicima Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, Srđanom Milivojevićem, Irenom Živković i Draganom Rašić, pokušali da spreče početak skupštinskog zasedanja.

Građani koji se protive izgradnji kamenoloma u Malom Izvoru ušli su u hol Skupštine grada i nastojali da se probiju kroz jako obezbeđenje do  skupštinske sale.

Dok je trajalo koškanje u prizemlju zgrade, druga grupa građana ušla je u salu preko terase i razvila transparent na kojem je pisalo “Nećemo kamenolom”. Oni su potom stali ispred odborničkih klupa, držeći transparent u rukama. Sa njima stoje i odbornici opozicije.

U jednom trenutku ušao je u salu gradonačelnik Boško Ničić koji im je rekao da za rešavanje problema postoje institucije a da preko terase ulaze samo lopovi.

Zbog upada građana u salu Skupštine grada, sednica još  nije počela.

Podsećamo, meštani Malog Izvora kod Zaječara protestovali su januara 2022. godine, kako su tada kazali, zbog najavljenih brojnih istražnih radova koji za cilj imaju mapiranje i utvrđivanje rudnih bogatstva u tom regionu,a protest u selu organizovan je i 24. marta ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *