VJT: Ocu osumnjičenog za ubistvo devojčice pritvor do 30 dana

Više javno tužilaštvo u Zaječaru je donelo naredbu za obdukciju sada pokojnog D.D, koji je danas, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru. Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takodje je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti D.D.

D.D.(1984) je mlađi brat D.D.(1974) osumnjičenog da je u saizvršilaštvu sa S.J. (1974) 26. marta ubio dvogodišnju devojčicu. Na saslušanju U Višem javnom tužilaštvu u Zaječar, D.D. je rekao da su mu u prebacivanju tela devojčice sa deponije na drugu lokaciju pomogli brat D.D. (1984) i otac R.D.(1951) kojima je u subotu ujutru određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

U popodnevnim časovima, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru doveden je R.D. sa krivičnom prijavom Policijske uprave u Boru, za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz čl. 333. st. 3. u vezi st. 1. KZ. Osumnjičeni se branio ćutanjem. Sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru predloženo je odredjivanje pritvora u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti ili izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela Teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ koji se vodi pred ovim tužilaštvom, te da će ometati postupak uticanjem na svedoke koji će biti ispitani u postupku. Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnječenim je odredjen pritvor u trajanju do 30 dana.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *