Nova priznanja knjaževačkom Udruženju za negovanje tradicije „Izvor“

Članovi Udruženja za negovanje tradicije „Izvor“ iz Кnjaževca predstavili su se na Međunarodnoj izložbi rukotvorina i kolekcionara u Novom Orahovu timočkim vezom i intarzijom Slavoljuba Mihajlovića.

Za ostvarene izvanredne rezultate Savez Udruženja kolekcionara Srbije dodelilo je Udruženju „Izvor“ Velemajstorsku diplomu najvišeg nivoa za etno haljine, nivo nagrada za timočki vez i intarziju Slavoljuba Mihajlovića.

U Udruženju ne kriju radost zbog ovog velikog priznanja, jer su se lane predstavili kolekcijom kecelja, haljina i jastuka i bili nagrađeni Zlatnim nivoom za etno haljine, Zlatnim nivoom za vezene jastuke i Zlatnim nivoom za kolekciju autentičnih kecelja. Majstorsko pismo je zasluženo pripalo našem „Izvoru“, čuvaru tradicije.

„Velemajstorka diploma najvišeg nivoa ili Majstorsko pismo dobija se kada jedna kolekcija, kao što su kod nas konkretno etno haljine, dobije tri puta nivo nagrade, nakon te treće nagrade se dobija velemajstorsko pismo koje smo mi dobili i na šta smo jako ponosni. Ove godine sam nosila komplete, nadstolnjak i jastuk sa potpuno istim timočkim vezom koji je prepoznatljiv“, tekla je Ljiljana Cica Mihajlović, predsednica Udruženja „Izvor“ za Knjaževačku hroniku.

izvor i naslovna foto: Knjaževačka hronika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *