Podrška države populacionoj politici u Knjaževcu, Negotinu i Kladovu

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Кisić uručila je predstavnicima 68 lokalnih samouprava, među kojima su i timočke opštine Knjaževac, Kladovo i Negotin,  ugovore o sufinansiranju lokalnih pronatalitetnih mera i projekata, za koje je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i ove godine izdvojilo 400 miliona dinara.

Ministarstvo će finansirati projekat opštine Knjaževac, vredan 8,1 milion dinara, koji se odnosi na smeštaj i ishranu učenika u internatu, što će roditeljima dece koja žele da srednjoškolsko obrazovanje nastave u Knjaževcu umanjiti troškove.

Kladovu je odobreno 9,5 miliona dinara, a opštini Negotin 1,4 miliona dinara za edukaciju u oblasti populacione politike.

Ove godine će, pored ostalog, u Nišu biti rekonstruisan vrtić, u Paraćinu izgrađeno igralište i sportski teren, u Somboru takođe igralište, u Beočinu će biti sufinansiran besplatan boravak dece u vrtićima, u Žitorađi rekonstrukcija sportske sale u osnovnoj školi, u Zrenjaninu sređivanje vrtića u okolnim mestima, u Кragujevcu zamenjena stolarija na vrtiću.

Ministarstvo je prošle godine sufinansiralo pronatalitetne projekte i mere u 52 lokalne samouprave a rezultat zajedničkog rada je 19 izgrađenih dečijih igrališta, 15 rekonstruisanih vrtića i sedam školskih odeljenja, besplatni školski udžbenici za mnoge lokalne samuprave i prevoz do škole, opremljena ginekološka odeljenja i odeljenja za potpomognutu oplodnju, organizovane škole roditeljstva…

foto: Opština Knjaževac

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *