Knjaževac: Izložba “Arhitektura i crtež” profesora Aleksandra Radojevića

U galeriji Zavičajnog muzeja Кnjaževac, u četvrtak 21. marta u 18 časova biće otvorena izložba “Arhitektura i crtež” prof. arh. Aleksandra Radojevića, jednog od naših najznačajnijih arhitekata i profesora arhitekture.

Tokom večeri profesor će sa prisutnima podeliti svoja iskustva i govoriti o životu u Кnjaževcu u vreme okupacije, u kući Sibinovića u kojoj se danas nalazi Zavičajni muzej, a koja je u velikoj meri uticala na njegovo profesionalno opredeljenje.

O arhitektonskom opusu profesora Radojevića, na otvaranju izložbe govoriće akademik Sokol Sokolović, njegov nekadašnji učenik i kolega, arhitekta Srđan Gavrilović, autor monografije o profesoru Aleksandru Radojeviću i mr Mare Janakova Grujić, istoričarka umetnosti , autorka kataloga izložbe.

Arhitekta Aleksandar Radojević, nekadašnji profesor Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, autor je mnogih važnih objekata u Srbiji i regionu. Među njima su zgrade i postavke muzeja u Leskovcu, Negotinu, Vranju i drugim gradovima u jugoistočnoj Srbiji, a njegovi projekti su i višestruko nagrađivani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *