Sjajni Cvetković Srbiji doneo nove medalje

European Masters Classic Powerlifting 2024 još jedno je Evropsko prvenstvo u nizu sa kojeg Zaječarac Saša Cvetković donosi medalje reprezentaciji Srbije.

U nacionalnom dresu sjajni Saša osvojio je bronzanu medalju u totalu i okitio se zlatom u čučnju.

Stvarno sam presrećan jer sam se tri dana pred nastup razboleo, ali sam nekako uspeo da smognem snage i da nastupim. Četiri godine me niko nije dobio u čučnju na međunarodnoj IPF sceni, pa je tako bilo i ovog puta, sa podignutih 285 kg, što je bio najbolji rezultat u mojoj kategoriji i donelo mi zlato. U benč presu sam preskočio 160 kg, a mrtvo dizanje sam uspeo da odradim 270 kg iako sam planirao da prebacim 307,5 kg, ali sam se loše osećao, tako da sam prekinuo mrtvo dizanje i takmičenje. Bilo mi je bitno da Powerlifting savezu Srbije i sebi donesem medalju u totalu i sačuvam svoje zdravlje, kaže Cvetković.

Podsetimo, Cvetković je aktuelni svetski prvak u powerliftingu jer je u oktobru osvojio zlato na Svetskom Master prvenstvu u Ulanbatoru, glavnom gradu Mongolije. Cvetković se, u jakoj konkurenciji vrhunskih takmičara, na svetski tron popeo sa podignutih 745 kg u totalu.

foto: Saša Cvetović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *