Zaječarski plivači doplivali do Školske olimpijade

Sezona školskih takmičenja otvorena je Okružnim nadmetanjem u plivanju, održanom na bazenu „Banjica“ u Кnjaževcu. Fantastičan rezultat postigli su učenici i učenice zaječarskih osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili čak pet prvih i jedno treće mesto i na taj način vizirali ukupno pet karti za učešće na Školskoj olimpijadi juna 2024. godine.

Učenica 6. razreda Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“ Petra Panić osvojila je 1. mesto u disciplini 50 metara kraul sa vremenom 38″27, dok je Sofija Veličković zauzela 3.poziciju u istoj disciplini sa vremenom 54″37. Odličan rezultat i još jedno prvo mesto zaječarskoj školi donela i Anđelija Panić, koja je suvereno osvojila 1. mesto u disciplini 50 metara kraul sa vremenom 48″17 u kategoriji devojčica 2. razreda. Učenice OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ je na ovom takmičenju predvodio profesor fizičkog vaspitanja Slobodan Ristić.

Nataša Stevanović, učenica 1. razreda osvojila je 1. mesto u disciplini 100 metara kraul, dok je istovetan uspeh u istoj disciplini ponovila i Neda Ivković, učenica 3. razreda. Učenice Medicinske škole je na knjaževačkom takmičenju predvodila profesorka Jelena Milosavljević, a razloga za zadovoljstvo ima i kolega Petar Zarkov, čiji je pulen Filip Ilić takođe opravdao poverenje i doneo zaječarskoj Medicinskoj školi još jedno prvo mesto u disciplini 100 metara delfin, u konkurenciji učenika 3. razreda srednjih škola.

preuzeto: Glas sporta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *