Obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije širom Timočke Krajine

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije od 11.  do 17. septembra. U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije građani će imati priliku da se druže sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije posmatranjem taktičko – tehničkih zborova, javno – pokaznih vežbi vatrogasno – spasilačkih jedinica ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

Prema već poznatom rasporedu 11. septembra u 10 časova biće održana javno – pokazna vežba u PU „Naša radost“ u Boljevcu, a  dan kasnije sledi taktičko – tehnički zbor na platou Trga Oslobođenja u Zaječaru u periodu od 10 do 11 sati.

U sredu, 13. septembra od 8 časova biće organizovano  dobrovoljno davanje krvi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar.

Nakon toga deo programa biće izveden u Sokobanji, gde će 14. septembra u 10 sati početi javno – pokazna vežba na objektu OŠ „Mitropolit Mihajlo“.

15. septembra u 10 časova biće izvedena javno – pokazna vežba u „Domu učenika srednjih škola“ u Кnjaževcu.

Na kraju obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije, 17. septembra u 11 časova, u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru biće upriličeno sečenje slavskog kolača i obeležavanje slave „Presvete Bogorodice – Neopalime kupine“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *