Američki sastav “Endless boogie” na Romulijani 21. jula

Iz Bruklina (New York), na Zaječarsko kulturno leto, u petak 21. jula, stiže nam sastav “ENDLESS BOOGIE”. Koncert se organizuje na Felix Romuliani, od 21 sat, a cena ulaznice je 500 dinara.

Endless Boogie su bruklinski kvartet koji postoji od ’97. i sviraju spoj kraut i stoner roka sa bluzom i bugijem, g de su pesme ‘džem za džemom’ kako veli Paul Major, gitarista i pevač benda. Sažeto – uigrana interakcija dve gitare sa hipnotičkom osnovom koja se iznova i iznova vozi do kraja i atraktivnim solo deonicama uz pulsirajuću ritam sekciju i ponekad pevanje, a ponekad nasumično, šamansko verglanje u mikrofon gde vokal dobija ulogu dodatnog instrumenta. Objavili su dvocifreni broj albuma, uključujući i nekoliko živih. Endless Boogie pesme obično traju van svih standarda, često i preko 20 minuta.

O njihovom prošlogodišnjem beogradskom koncertu se još priča, tako da je ovo jedinstvena prilika da publika iz istočne Srbije vidi jedan od trenutno najzanimljivijih live bendova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *