Uhapšen I.B, nekadašnji predsednik Višeg suda u Zaječaru

Po nalogu JTOK u zajednickoj akciji pripadniika SBPOK i BIA danas je lišen slobode sudija Višeg suda u Nišu I.B. zbog sumnje da je u periodu od 1. januara 2014.do 1. novembra 2019.godine u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračio granice svog službenog ovlašćenja.

Reč je o 12 krivičnih predmeta gde je zahtevao od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima sa obrazloženjem da novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, a potom preuzeti novac nije uputio na večtačenje niti ga je vratio licima od kojih je privremeno oduzet, već ga je zadržao za sebe, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

VSS je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.

Osumnjičenom I.B.je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon čega ce uz krivičnu prijavu biti spriveden javnom tužiocu za organizivani kriminal, saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

izvor: Kurir.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *