“Potekla voda studena” u utorak, 30. maja, u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, u utorak, 30. maja, biće održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala „Potekla voda studena“. Ovo je drugi put da se na ovoj smotri vrši selekcija folklora za Republičku smotru u Kličevcu kod Požarevca, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije.

Učestvovaće 13 Kulturno-umetničkih društava sa područja Zaječarskog i Borskog okruga sa preko 300 učesnika iz: Velikog Izvora, Rgotine, Sumrakovca, Krivelja, Vražogrnca, Halova, Dubočana, Zvezdana, Nikoličeva, Grlišta, Gamzigrada i Nikoličeva, a kao gost nastupiće Folklorna sekcija Društva Roma iz Zaječara.

Defile KUD-ova je u 17.30, a početak kulturno umetničkog programa je u 18 sati.
Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *