Predsednik Vučić u poseti Zaječarskom okrugu – ulaganja u infrastrukturu, vodosnabdevanje i zdravstvo (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ministrima i najbližim saradnicima obišao je Sokobanju, Rtanj i Knjaževac, i najavio velike investicije u ovaj deo Srbije. Pored putne infrastrukture, biće rešen i problem vodosnabdevanja, a država će pomoći i rekonstrukciju Doma zdravlja u Knjaževcu. U svim ovim mestima ga je dočekao veliki broj ljudi a poruka predsednika je bila zajednička, da bez obzira na sve poteškoće moramo da se skoncentrišemo i radimo na rastu BDP-a, na novim investicijama i da polako stignemo Evropu.

Prvo je posetio Sokobanju, koju je pohvalio kao drugo mesto u Srbiji po broju noćenja, posle Beograda. Najavio je ovom prilikom da će za dva do tri meseca stići prve građevinske mašine koje će početi da rade na isključenju za auto put, kod Rutevca, čime će putovanje do ovog turističkog mesta biti skraćeno za pola sata. Vrednost investicije je oko 12 miliona evra.

U planu je takođe izgradnja obilaznice oko Sokobanje, kako kamioni iz rudnika ne bi prolazili kroz glavne ulice banje, najavio je Vučić i dodao da će ovaj projekat iznositi 29 miliona evra.

Među značajnim ulaganjima bilo je reči o rekonstrukcije Specijalne bolnice jer je neophodno urediti deo namenjen lečenju dece.

Predsednik Vučić je pomenuo, kada je u pitanju Zaječar, da je najvažnije dovesti velikog investitora, uprkos svim teškim dešavanjima u regionu.

Predsednik je prilikom obraćanja na letnjoj pozornici u Sokobanji najavio povećanja primanja za medicinske sestre i lekare, kako bi mogli pristojno da žive od svog rada. Takođe sledi i veliko povećanje za penzionere, do kraja godine.

U nastavku posete obišao je završne radove na proširenju kapaciteta hotela Ramonda na Rtnju koji sada ima 58 smeštajnih jedinica. Ovde je bilo reči o daljem razvoju turizma u Boljevcu i okolini, kao i o izgradnji 12,5 kilometara kanalizacione mreže.

U nastavku obilaska Timočke Krajine predsednik je razgovarao sa voćarima iz knjaževačkog kraja i posetio fabriku za proizvodnju nameštaja “Mobi”. Tu je pomenuo da je Knjaževcu potrebna jedna velika fabrika za preradu voća i povrća kao što je Džervin, a što se ulaganja u zdravstvo tiče najavio je 11 miliona evra za rekonstrukciju Doma zdravlja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *