Akcija “Čepom do smeha” u zaječarskoj biblioteci

U susret obeležavanju 22. aprila – Dana planete Zemlje, Matična biblioteka „Svetozar Marković”  postala je deo humanitarno ekološke organizacije „Čepom do smeha” sa sedištem u Novom Sadu.

Na ovaj način zaječarska biblioteka daće doprinos ekološkom osvešćivanju i angažovanju oko rešavanja problema zagađenja naše planete na način koji će biti specifičan za njihov rad, a to je da prilikom dolaska u Biblioteku korisnici mogu da ponesu sa sobom plastične čepove sa flašica vode, soka, mleka, jogurta, ulja, dezodoransa, takođe i razne plastične poklopce sa tegli i žute kutijice iz kinder jaja koji će se reciklirati. To će odlagati u posebne kutije namenjene sakupljanju čepova, koje će biti postavljene na Pozajmnom odeljenju za odrasle i Dečjem odeljenju Biblioteke.

Кada se sakupi određena količina čepova, isti će biti distribuirani u reciklažne centre. Od novčanih sredstava koja se tom prilikom dobiju i sakupe koristiće se za nabavku posebnih pomagala za decu i odrasle kojima je ta vrsta pomoći neophodna. Tako da PONESI КNJIGU i DONESI ČEP, poručuju iz Matične biblioteke “Svetozar Marković”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *