Sat za planetu Zemlju

U okviru akcije Sat za planetu Zemlju, ljudi širom sveta isključiće večeras u 20.30 svetla na jedan sat kako bi pokazali svoju nepokolebljivu predanost zaštiti prirode. 

Gašenjem svetala Srbija će sebe uvrstiti u niz od više od 180 zemalja sveta koje ovim simboličnim gestom ipak šalju jednu važnu poruku svetu – da im je stalo do planete koja im je milionima godina dom i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta, odnosno da zajedno radimo na opstanku svih živih vrsta, pa i nas samih.

„Najčešće ne vidimo koliki je doprinos nas pojedinačno, čini nam se da ne možemo da pariramo globalnim politikama i zagađivačima, ali baš naprotiv – čak i samo jedan mali iskorak u pravcu očuvanja naše planete pomnožen sa osam milijardi i te kako je veliki rezultat. Zbog toga nam se pridružite 25. marta u 20.30 da uz milione istomišljenika pozdravimo svoj dom!“, poziva Aleksandra Ugarković iz WWF Adrije.

Sat za našu planetu (Earth Hour) pokrenut je u Sidneju 2007. godine kao građanska inicijativa u znak protesta protiv klimatskih promena i poziv na hitnu akciju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *