VJT Zaječar: Okrivljeni očuh M.N. bio u stanju srednjeg pijanstva kada je nasmrt pretukao devojčicu

Povodom smrti dvogodišnje devojčice u Zaječaru, 21. februara ove godine, koju je pretukao njen očuh M.N. iz Vlasotinca, danas se saopštenjem za javnost oglasilo Više javno tužilaštvo u Zaječaru. U saopštenju se između ostalog navodi:

“Vezano za događaj od 21.2.2023. godine, kada je usled nanetih telesnih povreda preminulo dete P. V, iz Zaječara, zbog čega je pokrenuta istraga protiv M. N, iz sela Donji Dejan, opština Vlasotince, sa boravištem u Zaječaru, naredbom o sprovođenju istrage VJT Zaječar zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ.

Dana 24.3.2023. godine Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljen je obdukcioni zapisnik Zavoda za sudsku medicinu u Nišu sa zaključkom u kome se pored ostalog navodi da je kod deteta P. V, smrt nastala nasilno, a nastupila je neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, zbog teških povreda glave.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru zatražiće i veštačenje mehanizma nanošenja povreda od strane Zavoda za sudsku medicinu.

Dana 24.3.2023. godine, Višem javnom tužilaštvu Zaječar dostavljeno je veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije dr Mirjane Filimonović, neuropsihijatra, koja je u svom nalazu navela da je okr. M. N, u vreme izvršenja krivičnog dela za koje je osumnjičen, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila, dana 21.2.2023. godine u 14,30 časova.

Okrivljeni će biti upućen na neuropsihijatrijsko i psihološko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, po naredbi ovog tužilaštva.”, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *