Bora Dimitrijević: Ovo je priča o vama bez kojih ovog odlikovanja ne bi bilo…

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić priredio je danas svečani prijem povodom dodele nacionalnog priznanja Bori Dimitrijeviću, dugogodišnjem direktoru Istorijskog arhiva i Narodnog muzeja “Zaječar”. Naime, Dimtrijević je na svečanosti povodom 15. februara, Dana državnosti Srbije, od predsednika Aleksandra Vučića primio Sretenjski orden trećeg stepena za doprinos kulturi.

Gradonačelnik Ničić mu je još jednom čestitao na ovom državnom priznanju i podsetio koliko je Dimitrijević učinio za kulturu ovoga grada i Srbije.

Zahvaljujući okupljenim društvenim i kulturnim radnicima Zaječara, Dimitrijević je aludirajući na Mihizovu “Autobiografiju o drugima”, rekao da je ovo “priča o vama bez kojih ovog odlikovanja ne bi bilo…”

“Među najznačajnijim stvarima je Grad izradio Prostorni plan Romulijane 2004. godine, prvi prostorni plan jednog arheološkog lokaliteta u Srbiji iz koga su proistekli svi projekti sa Ambasadom Kanade, Norveškom, Nemačkom do velikog evropskog projekta “Hera”; mnogo toga smo uradili zajedno i ono što me posebno raduje je da sam uvek imao vašu podršku i razumevanje, to čoveku mnogo znači.”

Dimitrijević je dodao i da ga raduje da sadašnji direktor Vujadin Milošević vraća Romulijani stari sjaj povećanjem posetilaca, time i prihoda za lokalnu zajednicu i Srbiju od turizma.

“Završiću rečima Gabrijela Garsije Markesa da nije tačno da ljudi prestaju da sanjaju zato što stare, oni stare zato jer prestaju da sanjaju. Hvala što ste mi danas omogućili da jedan svoj san dosanjam sa vama”, rekao je Bora Dimitrijević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *