Bor: Suđenje Zijin Copper-u za zagađenje životne sredine ponovo odloženo, javnost uskraćena za razlog odlaganja (VIDEO)

U Osnovnom sudu u Boru danas je trebalo da bude održano suđenje kompaniji Serbia Zi jin Copper Bor” za krivično delo Zagađenje životne sredine, međutim sudija u postupku je preko sudske straže poručila zainteresovanoj javnosti i medijima, da im nije dozvoljen pristup sudnici i da se suđenje odlaže. Advokatice Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu iz Beograda, po čijim krivičnim prijavama je podignut optužni akt, kažu da će reagovati na ovakvu nezapamćenu nezakonitost.

Udruženje “Za česme” iz Zaječara sa partnerima iz Bora nastaviće da prati ovaj sudski postupak u okviru projekta “Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj krajini” koji finansira EU.

Ovaj medijski sadržaj je proizveden u okviru projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ koji finansira Evropska unija, a realizuju Udruženje „Za česme“, Društvo mladih istraživača Bor, Građanska čitaonica „Evropa“ Bor i „Dečiji centar“ Zaječar. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost navedenih udruženja i ni u kom slučaju ne odražava stavove Evropske unije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *