Opština Knjaževac nagradila najbolje studente

Opština Knjaževac drugu godinu za redom raspisala je Svetosavski konkurs “Budućnost Knjaževca” u okviru kog je najbolje i najtalentovanije studente nagradila jednokratnom novčanom pomoći. Ove godine trideset dvoje najboljih dobilo je čekove za stipendije u iznosu od 35. 000 dinara.

U ime nagrađenih studenata, prisutnima su se obratile Anđela Milutinović, student Mašinskog fakulteta u Nišu i Anđelija Aranđelović, student Filozofskog fakulteta u Nišu koje su, između ostalog, poručile da je za sve njih značajno što je njihova opština, koja nije univerzitetski centar dala ovakvu vrstu podrške.

Predsednik opštine Milan Đokić ovom prilikom je poručio:

“Morate da imate ambicije, ne plašite se da sanjate velike snove. Ali znajte da su snovi bez ciljeva, vrlo često put u razočaranje. Ciljevi su ti koji trasiraju i obeležavaju put, od talenta, od znanja, od dara, do uspeha. Ne limitirajte sebe postavljajući niske ciljeve, postavljajte sebi visoke ciljeve, postavljajte ih na godišnjem nivou, dnevno, mesečno, postavljajte sebi životne ciljeve i krećite se stalno, od ostavarenog ka željenom cilju. Ne mešajte nikad kretanje sa napredovanjem. Ne bojite se neuspeha. Neuspeh i padovi su sastavni deo puta ka uspehu. Kada padate, a dešavaće se i to, padajte unapred, tako ćete videti gde udarate, pa ćete čak i tim padom unapred preći neki deo puta ka željenom cilju. Neuspeh nije doživeo samo onaj ko nikada ništa nije ni pokušao. Na tom putu od jednog cilja ka sledećem nikada nemojte da stanete. Nije previše važno kojom brzinom se krećete, važno je da budete uporni i da se trudite“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *