Glumačka ekipa serije “Vreme smrti” snima u knjaževačkim selima

Delovi serije „Vreme smrti“ ( nastavak serije „Vreme zla“), po motivima romana Dobrice Ćosića, čije je snimanje počelo u maju, tokom decembra snimaće se na području opštine Knjaževac.

Kako prenosi “Knjaževačka hronika”, glumačka ekipa boraviće od 5. do 24. decembra u selima Balta Berilovac, Štrbac, Valevac, kao i u Кnjaževcu.
Za potrebe snimanja u selu Štrbac preuređen je most, kao i seoska škola.

Radnja je smeštena u vreme Velikog rata i prati najdramatičnijie i najuzbudjivijie događaje odigrane na ovim prostorima. Junaci „Vremena smrti“ nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima. Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije ali i dovela Srbiju pred tragičan izbor. Kapitulacija i gubitak identiteta i države i naroda ili otpor nesagledivo većem i snažnijem neprijatelju. Ratna drama, serija „Vreme smrti“, pričaće priču o ljudima koji pokušavaju da se odbrane i sačuvaju ono u šta veruju da mora da se sačuva. Dostojanstvo i volju da se preživi.

Kreator serije je Goran Šušljik, glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović a tu su još Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Režiju potpisije Ivan Živković koji je sa Šušljikom prethodno radio i „Korene“ i „Vreme zla“, scenario Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom izvršni producent.

foto: fb selo Štrbac

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *