DOSIJE SOVINIH NOĆI Dina Jovanovića pred čitalačkom publikom

Dino Jovanović, rođeni Zaječarac koji živi i radi u Knjaževcu, nedavno je objavio knjigu „Dosije sovinih noći“ koja je predstavljena i na Beogradskom sajmu knjiga, na štandu izdavačke kuće Nova Poetika.

Prema rečima autora roman je pisan eseistički. Kroz štivo se provlače i naziru doze psihologije i filozofije, nešto na čemu Jovanović radi godinama unazad.

Priča prati glavnog junaka, Jovana, mladog čoveka bistrog uma i široke percepcije. On je mir i blaženstvo pronašao u svojoj brvnari pored reke, okružen prelepim pejzažima prirode. U toj brvnari on u kasne sate, kao sova, vrši konstruktivna razmatranja i analize svih dešavanja, razgovora sa ljudima, povučenih poteza, donetih odluka – svega što mu se tokom dana ili u prethodnom periodu dogodilo. Jovan u toj brvnari povremeno dočeka i ugosti drage ljude, ili se sa njima susretne u okolini. Čitaoci prelazeći redove štiva mogu primetiti da glavni akcent nije na ono što se u tim susretima odigra oko njih, već na ono što je izgovoreno – ono što akteri govore jedni drugima.

Sledeća promocija romana “Dosije sovinih noći” Dina Jovanovića je u sredu 30. novembra, od 19 sati u Domu kulture Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *