Za media otkriva: Uzbunjivač Dragoslav Ilić lažnim optužbama pokušava da prikrije korupciju u “Vodovodu” koju je otkrio uhapšeni Nikola Šarčević?! (VIDEO)

Optužbe koje su dovele do hapšenja Nikole Šarčevića, nekadašnjeg v.d. direktora JKP “Vodovod” je prvi javno izrekao tadašnji tehnički direktor ovog javnog preduzeća Dragoslav Ilić, koji je odlučio da o “kriminalnim radnjama” u poslu sa Delta Agrarom, upozna javnost nakon što se krajem 2020. godine proglasio za uzbunjivača. Takav postupak Ilića su podržali gotovo svi lokalni opozicioni političari, ali i opozicioni mediji i to ne samo lokalni već i nacionalni (Danas, Nova S i N1), koji su od tada počeli sa kampanjom satanizovanja “korumpiranog i bahatog” direktora Šarčevića. Kada se neosnovanim optužbama priključio i dr Nenad Ristović, koji je iz opozicionih redova prešao u Naprednjake, postalo je jasno da afera JKP “Vodovod”, ima i političku pozadinu.

Ovaj slučaj je istraživala i naša redakcija i vrlo brzo smo saznali da su stvari mnogo drugačije u odnosu na stvorenu sliku. Prvo što nam je bilo indikativno da sam uzbunjivač Dragoslav Ilić nije želeo da da intervju za našu medijsku kuću, kao i da nijedan lokalni političar na čelu sa dr Ristovićem ne želi da pruži dokaze za svoje tvrdnje da je Šarčević šef kriminalnog klana!?
Zanimljivo je da je jedini koji je bio raspoložen za razgovor na ovu temu bio upravo Nikola Šarčević, koji nam je u decembru 2020. godine, do detalja objasno da je uzrok napada na njega to što je sprečio očiglednu korupciju koju je zatekao u JKP Vodovod. Ceo tekst možete pogledati OVDE.

Nikola Šarčević je tokom intervjua sve svoje tvrdnje o korupciji koju je sprečio argumentovao dokumentima koji su bili nedvosmisleni, a među kojima nam je najviše skrenuo pažnju akt kojim se tadašnji tehnički direktor Dragoslav Ilić proglasio uzbunjivačem. U tom dokumentu koji je uzbunjivač Ilić lično sastavio i potpisao se navodi da je v.d. direktor Nikola Šarčević zloupotrebio svoju funkciju tako što je: “Za dva vodomera koja koristi Delata Agrar za polivanje voćnjaka koje poseduju na teritoriji Zaječara, a koji nisu prošli legalni postupak i zakonom predviđenu proceduru odobrenja priključka, i nema ih u evidenciji potošača javnog preduzeća, v.d. direktor je naložio da se sačini faktura na 14 miliona dinara i pored činjenice da je upozoren da je to nezakonito, jer ta dva vodomera ne postoje u evidenciji potrošača vodovoda.” (Ceo dokument možete pogledati OVDE)

Zanimljivo je da je spornu fakturu u iznosu nešto manjem od 15 miliona dinara “Delta Agrar” platio, čime je postalo više nego očigledno da je Nikola Šarčević zaštitio interese JKP “Vodovod”, suprotno upozorenjima uzbunjivača Dragoslav Ilića, koji se zalagao da taj račun ne bude ispostavljen i da se tako omogući privatnoj komapaniji da ostvari nezakonit profit u iznosu od gotovo 15 miliona dinara!!!???

Ono što ovoj priči daje nadrealan aspekt je činjenica da je lažni uzbunjivač Dragoslav Ilić jedan od glavnih svedoka u istrazi protiv Nikole Šarčevića, koji se nalazi u pritvoru u KP domu Niš!

Zbog svega navedenog, ovaj slučaj više liči na šaljivu ili sarkastičnu vest, ali je daleko od šale i humora, jer osim što se na ovakav način uništava život i karijera mladog i stručnog tehničkog direktora Nikole Šarčevića, postoji i velika opasnost od ugrožavanja poslovanja JKP “Vodovod”, jedinog javnog preduzeća u gradu koje zahvaljujući uhapšenom Šarčeviću, nema finansijskih problema.

Posebno je zanimljivo da JKP “Vodovod” i nakon hapšenja Šarčevića i dalje posluje sa Delta Agrarom, što je još jedna besmislica koja ukazuje da slučaja zapravo i nema, kao što nema ni borbe protiv korupcije. Pre bi se moglo zaključiti da se istražni organi trude da diskredituju i procesuiraju čoveka koji je sprečio i ukazao na korupciju uz pomoć svedoka koji je u korupciji učestvovao, ili je iz nekih drugih razloga prikriva…

Zbog svega navedenog Za media će pažljivo pratiti ceo slučaj i o tome izveštavati…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *