Dan sektora za vanredne situacije u Zaječaru

Sektor za vanredne situacije Ministartsva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije, od 17. do 24. septembra.

U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije građani će imati prilike da se druže sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije posmatranjem taktičko–tehničkih zborova, javno–pokaznih vežbi vatrogasno–spasilačkih jedinica, ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, u subotu 17. septembra, biće obavljeno sečenje slavskog kolača i obeležavanje krsne slave „Presvete Bogorodice – Neopalime kupine“ u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru.

Takođe, Odeljenje za vanredne situacije u Zaječaru zakazalo je za 20. septembar taktičko–tehnički zbor na platou Trga oslobođenja u Zaječaru u periodu od 12 – 13 sati.

Dobrovoljno davanje krvi biće organizovano 21. septembra od 10.00 časova u prostorijama Crvenog krsta Zaječar, dok će tokom 22. i 23. septembra biti prikazane javno–pokazne vežbe u krugu fabrike „Marak“ u Knjaževcu, u Osnovnoj školi „Ljuba Nešić“ u Zaječaru, u objektu SŠ „Branislav Nušić“ u Sokobanji i u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Boljevcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *