“Dani Brestovačke banje” u subotu, 20. avgusta, gost Marko Luis

Ovogodišnja manifestacija “Brestovačka banja” biće održana u subotu, 20. avgusta, u vremenu od 9 do 22 sata, na centralnom šetališnom prostoru, ovog lečilišnog i izletničkog mesta.

Više od 40 izlagačkih štandova i ognjišta u programskoj celini “Zlatne ruke”, raznovrstan kulturno-umetnički program, izložbene postavke u Konaku i Hamamu, organizovan grupni obilazak Lazareve pećine, dodela nagrada najboljima u takmičarskim kategorijama, simbolično paljenje Preobraženjske vatre, celovečernji koncert Marka Luisa, lep ambijent i dobre vremenske prilike, čine dobru polaznu osnovu da manifestacija “Dani Brestovačke banje 2022.” ispuni očekivanja posetilaca.

Programska celina “Zlatne ruke” podeljena je na tri kategorije: priprema i izlaganje tradicionalnih jela, suveniri, rukotvorine i predmeti tradicionalnih zanata i imaće takmičarski i revijalni karakter. Najboljima će biti dodeljene prigodne nagrade i diplome. Početak takmičenja je u 10 sati.

Svečano otvaranje manifestacije je u 12 sati. Nakon svečanog otvaranja, u kulturno umetničkom delu programa kao i svake godine biće priređena inscenacija “Dolazak kneza Miloša Obrenovića, barona Johana Herdera i Jevrema Obrenovića u Brestovačku banju”. Posetioci banje biće u prilici da pogledaju izložbene postavke u Konaku i Hamamu kao i nastupe kulturno umetničkih društava.

Kulturno-umetnički program će svojim nastupom otvoriti članovi KUD-a “Bor”, koji će izvesti “starogradski program”.

Pod pokroviteljstvom grada Bora, organizator ovogodišnje manifestacije je Centar za kulturu grada Bora, suorganizatori Turistička organizacija “Bor”, Muzej rudarstva i metalurgije i Brestovačka banja “Srpska kruna”.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *