Na manifestaciji “Knjaževački vremeplov Starom čaršijom” pored oldtajmera izložba starih fotografija i garderobe koja se nosila davnih dana

Udruženje za negovanje tradicije “Izvor” i Udruženje “Ljubitelja starovremenskih vozila” iz Knjaževca organizuju manifestaciju “Knjaževački vremeplov Starom čaršijom”. Manifestacija je u subotu, 20. avgusta od 17 časova u Staroj čaršiji na obali Timoka, na Keju Dimitrija Tucovića.

Pre početka glavnog događaja od 17 sati, ljubitelji starih automobila iz Niša, Zaječara i Knjaževca okupiće se od 15 časova na poligonu iza Gradskog stadiona, nakon čega će krenuti starim putem do Ravne, a poslednja stanica biće u Staroj čaršiji gde će početi kulturno-zabavni program u duhu stare tradicije.

U okviru ove manifestacije, pored prikazivanja starovremenskih automobila – oldtajmera, organizatori su pripremili i izložbu fotografija starih automobila, a uz odeću s kraja 19. i početka 20. veka, kukuruz i krofne, Knjaževčani će se na trenutak vratiti u prošlost.

“Više puta je organizovana manifestacija i ja se stvarno ponosim jer smo mi Udruženje za negovanje tradicije, a ovaj spoj sa Udruženjem “Ljubitelja starovremenskih vozila” je izuzetan. Ja sam knjaževačko, varoško dete, pa mi ovo mnogo znači. Inače, moj deda je u Staroj čaršiji nekada držao radnju, a u to vreme vlasnik rudnika Drakče Sibinović imao je prvi automobil Ford model T koji je 20-ih godina stigao u Knjaževac, dok je Đoka Cvetković, vlasnik Džervinove vile imao automobil Linkoln koji je proizveden u svega 64 primerka u svetu, a takav je vozio i Alkapone, pa onda možete da zaključite šta je bio Knjaževac u ono vreme”, kaže Ljiljana Mihajlović, predsednica Udruženja za negovanje tradicije “Izvor”.

“Knjaževački vremeplov Starom čaršijom” počinje od 17 časova i trajaće do 21, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj prerasti u tradicionalnu manifestaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *