Kamp “Young Čejndžeri” u Knjaževcu okupio mlade iz Timočke Krajine

U Knjaževcu je do petka, 19. avgusta, u toku kamp za mlade iz Borskog i Zaječarskog okruga, pod nazivom “Young Čejndžeri”.

Ovo je drugi po redu kamp u seriji letnjih kampova za mlade iz ruralnih sredina koje organizuje projekat “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”. Cilj kampa je da u saradnji sa civilnim sektorom osnaži i motiviše mlade da se aktivno uključe u oblikovanje života i razvijanju ideja za kvalitetniji život u svojim zajednicama, pod sloganom “Na mladima selo ostaje”.
Za najinovativnije ideje mladih predviđena su i finansijska sredstva koja će im pomoći da ih sprovedu u praksi. Osim ovog, do kraja septembra, biće održana još tri kampa koji će okupiti mlade Pčinjskog, Jablaničkog, Braničevskog, Podunavskog i Zapadnobačkog okruga, a prvi kamp održan je na Divčibarama od 8. do 12. avgusta za mlade iz Kolubarskog okruga.

Projekat u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *