Međunarodna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva DENS 16. aprila u Gradskovu

24. Međunarodna smotra dečjeg narodnog stvaralaštva DENS, biće održana u subotu, 16. aprila, u Gradskovu. Najavljeno je učešće 12 kulturno-umetničkih društava sa teritorije grada Zaječara, kao i iz Knjaževca, Boljevca, Majdanpeka i Negotina.

Ova tradiconalna smotra održava se na Lazarevu subotu, sa ciljem da podstiče izvorno narodno stvaralaštvo kod najmlađih i prezentuje, promoviše i štiti nematerijalno kulturno nasleđe Timočke krajine.

Defile učesnika predviđen je za 14.30 sati, a početak kulturno-umetničkog programa za 15 sati.

Učesnici programa su: KUD „Gradec“ iz Gradskova, KUD „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, KUD „Graničar“ iz Halova, KUD „Božur“ iz Zvezdana, KUD „Zoran Gajić“ iz Rgotine, KUD „Dubočane“ iz Dubočana, KUD „Velimir Markićević“ iz Majdanpeka, KUD „Floričika“ iz Jabukovca (Negotin), KUD „Ilinsko vrelo“ iz Ilina (Boljevac), KUD „Novo Selište“ iz Bora, KUD „Petar Radovanović“ iz Zlota (Bor) i KUD „Kolo“ iz Knjaževca.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” u saradnji sa MZ Gradskovo, a pokrovitelj Grad Zaječar.

FOTO: radiomagnum.rs/ilustracija

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *