Zaječarci uspešni na Regionalnom takmičenju u programiranju robota

Tehnička škola u Zaječaru bila je domaćin Regionalnog takmičenja u programiranju robota za Aktiv Istok Zajednice mašinskih škola Srbije.

Na takmičenju je učestvovalo devet ekipa iz Tehničke škole u Vladičinom Hanu, Prve tehničke škole u Kruševcu, Mašinsko-elektrotehničke škole “Goša” iz Smederevske Palanke i zaječarske škole.

Posle tri uzbudljive i neizvesne igre, ekipa Tehničke škole ZaLego 1 u sastavu Sofija Pavlović i Marko Milenković, sa nastavnikom-mentorom Draganom Panićem, osvojila je DRUGO mesto i plasman na republički nivo takmičenja.
Prvo i treće mesto osvojile su ekipe Tehničke škole iz Vladičinog Hana.

Treba istaći i dobar rezultat ekipe ZaLego 2, u sastavu Tadija Viktorović i Filip Stamenković čiji je mentor bio Nikola Dobrota, koja je osvojila četvrto mesto i mogući plasman na republički nivo takmičenja na osnovu broja osvojenih bodova.

Natalija Nikodijević i Milja Canković iz ekipe ZaLego 3 sa nastavnikom-mentorom Vladislavom Jelenkovićem osvojile su osmo mesto, bez obzira na ovaj plasman devojke su pokazale da na njih možemo računati naredne godine i očekivati visok plasman, poručuju iz Tehničke škole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *