Opština Knjaževac sa po 300 evra nagradila najbolje studente (VIDEO)

Svetosavska akademija u Knjaževcu bila je prilika da se oda počast prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, ali i da se nagradi znanje i trud budućih doktora, filologa, psihologa, sociologa iz ovog grada. Novčano je nagrađeno 37 najuspešnijih studenata, a još 306 đaka i studenata potpisalo je ugovore o stipendiranju.

Najbolji knjaževački studenti, sa prosekom preko 9, dobili su za svoju marljivost i zalaganje materijalnu podršku rodnog grada u iznosu od po 300 evra. Svetosavski duh na svečanoj akademiji i čast koja im je data u rodnom gradu, kažu, mnogo im je značajnija od materijalne pomoći:

Kao što je Sveti Sava povezao svoj obrazovni i prosvetiteljski rad sa svojom verom i ljubavlju ka Bogu, tako je i Opština Knjaževac želela konkursom Budućnost Knjaževca, na koji se prijavilo 37 najboljih studenata, da se poveže sa onima koji će nastaviti da doprinose napretku grada i Srbije, rekao je predsednik Opštine Knjaževac Milan Đokić:

Svečana akademija na Dan Svetog Save bila je i prilika da 306 roditelja učenika i studenata Opštine Knjaževac potpiše ugovore o stipendiranju u ovoj školskoj godini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *