Vanredni lokalni izbori 3. aprila u Knjaževcu, Kladovu i Majdanpeku

Uoči Nove godine predsednici timočkih opština Knjaževac, Kladovo i Majdanpek – Milan Đokić, Saša Nikolić i Dragan Popović podneli su ostavke, tako da će u ovim lokalnim sredinama osim predsedničkih i parlamentarnih, biti održani i vanredni izbori za nove sazive Skupština opština.

“Knjaževac je pre nekoliko dana usvojio budžet. Taj budžet je deo strateškog plana razvoja Knjaževca, nešto što suštinski i zauvek Knjaževac pozicionira među vodeće opštine u Srbiji, u mnogim sverama života, i mi za sve te ambiciozne planove tražimo i očekujemo podršku građana. Bilo bi neozbiljno praviti takve planove, ulagati sredstva, a ne pitati svoje sugrađane da li su oni za to ili nisu”, izjavio je Milan Đokić u novogodišnjem intervjuu, za naš portal.

Redovni lokalni izbori u Majdanpeku i Kladovu trebalo bi da budu održani do kraja 2022. godine pa je njihovo održavanje nešto ranije, zajedno sa predsedničkim i parlamentarnim racionalnije i ekonomičnije, smatraju Nikolić i Popović.

Predsednici opština u ostavci nastaviće da vode svoje lokalne samouprave dok Vlada Srbije ne formira privremene organe. Kako je najavljeno, vanredni izbori biće održani 3. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *