Zavičajni muzej Knjaževac priprema “Dečiji likovni salon Sveti Sava”

Zavičajni muzej Knjaževac priprema tradicionalni „Dečiji likovni salon Sv. Sava“ koji će 27. januara naredne godine biti održan po trideset prvi put.

“Dečiji likovni salon Sv. Sava” Zavičajnog muzeja Knjaževac tokom prethodne tri decenije dodelio je brojne nagrade i otkrio mlade talente među knjaževačkim mališanima i omladinom. I ove godine Zavičajni muzej Knjaževac raspisuje konkurs za najuspešnije dečije likove radove i slavske kolače. Tema je kao i prethodnih godina slobodna.

Odabrane radove treba dostaviti najkasnije do četvrtka 30. decembra do 14 sati. Neophodno je da svi radovi na poleđini sadrže sledeće informacije: ime i prezime deteta, broj godina/razred, naziv vrtića/škole, kontakt telefon. Radovi bez neophodnih traženih podataka neće biti žirirani.

Konkurs za najlepši slavski kolač se raspisuje i ovog puta, ali o rokovima za dostavu kolača muzej će javnost obavestiti naknadno.

S obzirom na epidemiološku situaciju i mere koje se sprovode u cilju sprečavanja širenja epidemije, iz muzeja apeluju da se radovi dostave lično, ili da se delegiraju osobe koje će dostaviti radove u ime grupe ili odeljenja, uz poštovanje propisanih mera i obavezno nošenje zaštitne maske. Takođe, i ove godine moguće je fotografije radova ili skenirane radove dostaviti i elektronskom poštom na adresu muzeja muzejknjazevac@gmail.com u navedenim rokovima sa neophodnim podacima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *