In memoriam: Vesna Nikić – 1962-2021.

Vesna Nikić iz Knjaževca preminula je juče usled teške bolesti sa kojom se godinama borila. Sahrana će biti održana danas, na istočnom groblju u Knjaževcu, u 14 časova. Vesna je iza sebe ostavila supruga, dvoje dece i četvoro unučadi kao i mnogobrojna priznanja dobijena od opštine Knjaževac, Sportskog saveza Knjaževca i mnogobrojnih institucija i sportskih saveza u Srbiji.

Vesna Nikić rođena je u Knjaževcu 1962. godine. Zbog bolesti je završila u invalidskim kolicima ali i pored toga ništa je nije sprečilo da poslednju deceniju svog života posveti poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom. Vesna je bila član mnogobrojnih udruženja, a kao dugogodišnja članica i takmičarka Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba „Knjaževac“ osvojila je monogobrojne državne titule kako u paraolimpijskoj disciplini benč pres u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije, tako i benč presu u disciplini u kojoj je bila državna prvakinja i rekorder u svojoj kategoriji u organizaciji Pauerlifting saveza Srbije.

Vesna je kao veliki sportski radnik osnovala udruženje za paraplegičare u Knjaževcu, sa kojim je na mnogobrojnim takmičenjima u Srbiji ostvarila zapažene rezultate u šahu, bacanju pikada i atletici – disciplina bacanja koplja i diska. Vesna je bila odbornica u Skupštini opštine Knjaževac, borila se da svakom čoveku pomogne, zračila je velikom energijom, bila veliki čovek, veliki borac i organizator mnogobrojnih takmičenja i manifestacija za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *