Od ponedeljka, 20. septembra kombinovana nastava i na teritoriji Timočke krajine

Ministarstvo prosvete objavilo je kako će naredne nedelje izgledati nastava u srpskim školama. Nastava se organizuje u tri modela. Spisak opština koje iz redovnog modela nastave prelaze na kombinovani i onlajn model, sve je duži kako odmiče školska godina.

Na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola DRUGI MODEL organizacije obrazovno-vaspitnog rada (KOMBINOVANA NASTAVA), od ponedeljka 20. septembra, primenjivaće se u VII i VIII razredu osnovnih škola na teritoriji devet lokalnih samouprava, gde se ubraja i Knjaževac.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe. Ovakav model nastave, od ponedeljka 20. septembra primenjivaće u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava, među kojima su sa teritorije Timočke krajine Bor, Zaječar, Sokobanja.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid-19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja koja su prešla na treći model nastave usled obolevanja učenika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *