Knjaževac: Rezultati Državnog prvenstva u Bench presu

Na državnom prvenstvu u Bench press-u održanom u Knjaževcu, pod pokroviteljstvom Powerlifting saveza Srbije, nastupilo je oko 80 takmičara iz 22 kluba iz Srbije, u 8 težinskih kategorija za žene i muškarce.

U kategoriji OSI nastupila su 3 takmičara od kojih je najjači takmičar bio Radivoje Bajić iz Smedereva, takmičar kluba Pometeus, a najjača takmičarka Vesna Nikić članica Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba “Knjaževac”.

Na ovom prvenstvu od ukupno 20 takmičarki koje su nastupile proglašene su za najjaču sub juniorku Elena Mijatović iz Plk Disciplina iz Beograda; za najjaču juniorku Marija Jovanović iz kluba SU Black Gym Paraćin; za najjaču seniorku Jovana Radovanov iz SDUT Dinamo Pančevo i za najjaču veteranku Danijela Kršanin iz PLK Vršac. Za najjačeg takmičara u muškoj konkurenciji proglašeni su: za najjačeg sub juniora Lazar Kandić iz SU Svarog iz Svrljiga; za najjačeg juniora Veljko Pešič iz KDT Vlasina; za najjačeg seniora Vanja Števanov iz PLK Gladijator Elemir i za najjačeg mastera Darko Glušac iz PLK Sever iz Sombora.

Organizator ovog prvenstva bio je Pauerlifting i bodibilding sportski klub “Knjaževac” koji je u ukupnom plasmanu zauzeo ekipno prvo mesto sa osvojenih 8 zlatnih i sa po jednom srebrnom i bronzanom medaljom, dok je drugo mesto pripalo klubu SU Svarog iz Svrljiga, a treće mesto PLK Sever iz Sombora.

Za domaćina i organizatora prvenstva Pauerlifting i bodibilding sportski klub „Knjaževac“ nastupili su u kategoriji osoba sa invaliditetom Srđan Ristić i Vesna Nikić koji su u svojim kategorijama osvojili zlatne medalje dok su u juniorskoj konkurenciji takmičarki nastupile Tijana Trifunović u kat. do 63 kg. i Ivana Živković u kat. do 84 kg. koje su se takođe okitile zlatnim medaljama. U kat. veteranki do 69 kg. zlatna medalja pripala je Mariji Rakić. U muškoj konkurenciji u kategoriji sub juniora do 93 kg. Stefan Ilić osvojio je bronzanu medalju, dok je u kategoriji juniora zlatna medalja pripala je Aleksandru Živkoviću koji je nastupio u kat. do 105 kg. i Dušanu Petroviću koji je nastupio u kat. do 83 kg. dok je u istoj kategoriji srebrnu medalju osvojio njegov klubski kolega Jovan Milosavljević. U kategoriji seniora do 83 kg. zlatna medalja pripala je Denisu Aleksiću.

Pomoć za organizaciju ovog Državnog prvenstva pružili su Sportski Savez i Lokalna samouprava opštine Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *