Novi muzički festival u Knjaževcu “U čast Predraga Miloševića”

U Knjaževcu će od ponedeljka do četvrtka biti održan muzički Festival “U čast Predraga Miloševića”. Kako najavljuju organizatori, Festival će biti održavan jedanput godišnje od 23. do 26. avgusta, a na repertoaru će biti klasična i savremena muzička dela.

Na programu tokom četiri dana naći će se muzika nastala od perioda baroka do avangarde, sa akcentom na savremeno srpsko stvaralaštvo, kaže violinista Dušan Panajotović, koji je okupio svoje kolege, da sviraju u čast Predraga Miloševića.

“Muzički festival nastao je kao sećanje na ovog čuvenog i zaslužnog Knjaževčanina, na kompozitora, dekana Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i organizatora muzičkog života. Na programu festivala naći će se muzika nastala od perioda baroka do avangarde, sa akcentom na savremeno srpsko stvaralaštvo”, kaže Panajotović.

Koncerti se održavaju u svečanoj sali Muzičke škole “Predrag Milošević” u Knjaževcu. Pokrovitelji koncerata su SOKOJ i opština Knjaževac. Prijatelji festivala su Beogradski trio, Četiri gudača i Rotari klub iz ovog grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *