Potpisani vredni ugovori za ulaganje u opštinu Knjaževac

Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac, u Beogradu je potpisao dva važna ugovora vredna ukupno 25,5 miliona dinara.

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacije, potpisan je ugovor o izgradnji rehabilitacionog i wellness centra vredan 25.000.000 dinara. Kompleks će, kako je predviđeno, biti izgrađen na Banjici i ovo je jedna od kapitalnih investicija u našoj opštini. Rehabilitacioni centar moći će da privuče putnike ne samo iz regiona, u kojem je već poznata Rgoška banja, već i iz cele Evrope.
Drugi ugovor o realizaciji projekta “Digitalno partnerstvo- opština i mladi” vredan 479.360 dinara, Josifović je potpisao u Ministarstvu omladine i sporta. Projekati su usmereni ka ostvarivanju Nacionalne strategije za mlade i predstavljaju vid podrške resornog ministarstva u stvaranju boljeg ambijenta za mlade.

Samo dan ranije, Igor Stevanović zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac i Novica Tončev ministar zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština potpisali su ugovor o dodeli bespovratne pomoći opštini Knjaževac.

Program je osmišljen kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije. Sredstva su usmerena za realizaciju projekata u okviru “Programa 1” koji se odnosi na izradu projektno-tehničke dokumentacije i “Programa 2” koji podrazumeva unapređenje infrastrukturnih kapaciteta. Za “Program 1” odobrena su sredstva u iznosu od blizu 70 miliona dok su za “Program 2” odobrena sredstva u iznosu od skoro 250 miliona dinara, odnosno ukupna cifra od skoro 320 miliona dinara – saopštavaju iz Ministarstva.

Predsednici opština koje su potpisale ugovor o bespovratnoj pomoci iskazali su zahvalnost na dodeljenoj pomoci i na podršci Ministarstva i Vlade Srbije. Oni su ukazali da je ova donacija od velikog značaja jer predstavlja stvaranje preduslova, za kako kažu, bolji i kvalitetniji život kao i ostanak mladih u svojoj sredini.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *