Proglašena vanredna situacija u 15 brdsko-planinskih sela opštine Knjaževac

Sneg i led napravili su veliku štetu na elektro – energetskoj infarstrukturi u knjaževačkoj opštini. Bez struje već nekoliko dana je petnaestak sela i zaselaka u brdsko – planinskom kraju. Ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova, a Krizni štab opštine Knjaževac doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu ugrožene teritorije.

Krizni štab doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Knjaževac na kojoj već nekoliko dana nema snabdevanja električnom energijom. Naime, zbog snega i ledene kiše popucali su vodovi i bez struje je ostalo 15 sela i zaselaka. Saniraju se kvarovi, a mi nećemo dozvoliti da ljudi u udaljenim naseljima budu životno ugroženi zbog nedostatka hrane, ili lekova, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

“Zbog hidro – meteoroloških uslova, došlo je do oštećenja elektroenergetske infrastrukture i nema snabdevanja električnom energijom u nekim selima i zaseocima knjaževačke opštine. U njima živi mahom staro stanovništvo. Sve te ljude ćemo obići, odneti im životne namirnice, lekove, obezbediti zdravstvenu zaštitu. Jednostavno, direktnim kontaktom sprečićemo da neko zbog nedostatka lekova, ili hrane, bude životno ugrožen. Radi se na popravci visokonaponske mreže, ali brine nas procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika, trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina”.

U prvih desetak dana ove godine imali smo i obilne kiše, koje pokrenule bujučne vode i napravile štete na infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu, dodaje Đokić.

“U opštini Knjaževac palo je 113 litara kiše po kvadratnom metru, što je više padavina nego ikada. Kiša je napravila probleme naročito u planinskim delovima opštine, gde su bujične vode napravile štete na infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu. Formiramo komisiju koja će napraviti procenu štete”, rekao je predsednik.

Procenjuje se da bi nakon sanacije visokonaponske mreže, električna energija od trafo stanica do korisnika mogla da dođe tek za nekoliko meseci. Opština Knjaževac obezbediće agregate za sve kojima oni budu bili potrebni, odlučeno je na sednici Štaba.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *