Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu uprkos koroni

Zbog pandemije korona virusa, ovogodišnji 59. Festival kulture mladih Srbije nije održan u uobičajenom terminu, tokom leta.

Međutim, programi koji će se ipak održati, biće programi koji su obeležavajući programi 59. FKMS-a, a podeljeni su u tri etape: konkursi koji su namenjeni najmlađima, srednjoškolcima i svim građanima opštine Knjaževac, kao i programski segmenti “Timočka lira” i “Veče romske kulture”.

Prvi konkurs predviđen je za najmlađe i obuhvata likovni konkurs pod nazivom “Festival iz mog ugla”, drugi za najinteresantniju fotografiju sa koncerta u Gurgusovačkoj kuli, dok je treći posvećen predlogu novog logoa jubilarnog 60. FKMS.

Program “Timočka lira”, koji festival tradicionalno organizuje u saradnji sa Radio Beogradom, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, biće održan ove godine 25. i 26. decembra u Knjaževcu, bez prisustva publike. Kada se, uz saglasnost Ministarstva kulture, utanači termin realizacije, “Veče romske kulture” biće održano u velikoj sali Doma kulture, bez prisustva publike, uz direktan prenos na lokalnoj televiziji, regionalnim televizijama, kao i u lajv prenosu preko društvenih mreža.

Knjaževački mališani ove godine, nažalost, biće uskraćeni za tradicionalni Novogodišnji program, ali će svim učesnicima konkursa za najlepšu novogodišnju čestitku, slatke poklone na kućnu adresu doneti Deda Mraz.
Obaveštenje o vremenu dolaska Deda Mraza biće objavljeno na Fejsbuk stranici Doma kulture, sajtu ove ustanove, kao i u svim lokalnim medijima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *