Stojkovići iz Gornjeg Zuniča ostali bez kuće u požaru, škola organizuje akciju pomoći

Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Knjaževcu pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za porodicu Stojković iz Gornjeg Zuniča, čija je porodična kuća izgorela u požaru.

Kako škola navodi na svojoj fejsbuk stranici, u požaru je izgoreo sprat, a u pepeo se pretvorilo svo pokućstvo. U pomoć su pritekli rođaci i obezbedili ono što je trenutno neophodno, ali im je potrebno još mnogo toga.

U porodici Stojković je troje dece. Lazar i Hana učenici su Osnovne škole “Vuk Karadžić”, a Nikola ima samo tri godine.

“Ova godina donela je mnogo iskušenja i teških trenutaka mnogima od nas. Nažalost, ni mali ljudi, deca, često ne mogu da izbegnu probleme koje donose bolesti, prirodne nepogode i nesrećni slučajevi. Zbog toga je za jednu zajednicu, kakva je škola, veoma važno da se svi ujedinimo i da pomognemo koliko je u našoj moći. Pozivamo učenike, njihove roditelje, nastavnike naše škole i sve humane ljude da se priključe humanitarnoj akciji i daju svoj novčani doprinos za obnavljanje doma porodice Stojković. Pomozimo Lazaru, Hani i Nikoli da provedu praznike srećno u zagrljaju mame i tate u svojoj kući”, navodi se u apelu ove škole.

Priloge možete dostaviti OŠ “Vuk Karadžić” svakog radnog dana od 8 do 13 sati do 15. decembra ili uplatom na račune:
Tekući račun 200-123224051-10
Devizni račun 200-123224213-09

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *