Medalje za PBBSK Knjaževac

Pauerlifting savez Srbije i Pauerlifting klub Disciplina iz Beograda organizovali su Državno prvenstvo u Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom) Bench presu. Na ovom prvenstvu pod posebnim uslovima zbog Covida 19, u sportskom centru na Rakovici, učestvovalo je 74 takmičara od čega 20 žena i 4 osobe sa invaliditetom, iz 20 klubova iz Srbije.

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“ nastupio je sa podmlađenom ekipom, debitovao je Denis Aleksić već proslavljeni takmičar kluba u bodibildingu.

Klub je ostvario odlične rezultate, s obzirom na to da je nastupilo samo 6 takmičara od planiranih 9, jer su u poslednjem trenutku pre polaska na državno prvenstvo otkazale učešće zbog bolesti Tijana Trifunović i Milica Mladenović. Iako u oslabljenom sastavu klub je sa dve takmičarke i četiri takmičara, osvojo ukupno 6 medalja, od čega su četiri zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana, a to je po kategorijama izgledalo ovako:

– Aleksandar Živković osvojio je zlatnu medalju u disciplini “Classic Bench press” u kategoriji juniora do 93 kg.
– Ivana Živković osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 76 kg.
– Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji Veteranki M1(uzrasta od 40 do 49 godina) do 72 kg.
– Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji Veterana M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 83 kg.
– Robert Radjičić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji seniora (uzrasta od 23 do 40 godina) do 105 kg.

Odlazak na ovo takmičenje pomogla je lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *